Lapte-de-nuci

Lapte de nuci

Lapte de nuci / semințe

Laptele poate fi preparat din nuci, caju, nuci de pădure, migdale, nuci de macadamia sau semințe de pin și, de asemenea, din diferite tipuri de semințe (floarea soarelui, dovleac, cânepă etc.).

Ingrediente:

  • 1 ceașcă de cafea plină cu nuci, ideal înmuiate timp de 4-12 ore* (laptele poate fi preparat din orice tip de nuci sau semințe)
  • 1 linguriță cu miere sau sirop de agave, curmale, prune, nucă de cocos (pentru îndulcire, nu sunt obligatorii)
  • un praf de vanilie, scorțișoară, 1/2 linguriță extract de vanilie sau oricare alt condiment favorit (pentru gust, nu este obligatoriu)
  • 1 linguriță pudră de cacao (pentru lapte de cacao)
  • 2-3 cești de cafea pline cu apă – dacă preferați lapte mai gros, utilizați apă și invers

Instrucțiuni:

Introduceți toate ingredientele în blender și amestecați până ce se transformă într-o masă fină. Apoi, turnați conținutul într-un ciorap de nailon printr-o strecurătoare și stoarceți tot laptele. Laptele poate fi aromatizat cu scorțișoară, nucșoară sau alte mirodenii. Laptele poate fi păstrat în sticle cu capac sau recipiente cu capac în frigider timp de 2-4 zile. Laptele crud poate fi aromatizat cu pudra de cacao, rezultând un lapte crud cu cacao. Pulpa pasată de la nuci poate fi utilizată pentru terci sau cocktailuri.

* Motivul pentru care nucile trebuie înmuiate este acela că sunt mai bine digerate de organism și activează simultan enzimele.

Lapte din semințe de mac

Ingrediente pentru prepararea a aproximativ 1,2 litri de lapte din semințe de mac:

  • 200 g semințe de mac
  • 2 litri de apă

Instrucțiuni:

Înmuiați semințele de mac timp de 2-3 ore în apă caldă și apoi amestecați-le în blender la viteză mare. Strecurați laptele de semințe de mac printr-o strecurătoare sau bucată de pânză fină. Dacă preferați o consistență mai fină a laptelui, repetați strecurarea de mai multe ori.

Lasa un comentariu

E-mailul nu va fi facut public